Spor Bilimleri Fakültesi'ne bağlı olarak 2002 yılında açılan Spor Yöneticiliği bölümü yaklaşık 350 öğrencisi, 2 Profesör, 3 Doçent, 1 Doktor Öğretim Üyesi ve 4 Araştırma Görevlisi ile Lisans ve Lisansüstü programlarıyla eğitim-öğretime devam etmektedir.
30.03.2011 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenen ve 2547 sayılı Kanun'un 2880 sayılı Kanun'la değişik 43/b maddesi uyarınca Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı görüşü de dikkate alınarak, Beden Eğitimi ve Spor yüksekokul/Fakülteleri, Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokul/Fakülteleri ile Sağlık Bilimleri Fakülteleri bünyesinde yer alan programlara göre mezunların kullanabilecekleri unvanlar aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.
Spor Yöneticiliği bölüm ve programlarından mezun olanlar, "Spor Yöneticisi" unvanı alacaklar. Üniversiteler, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatları, spor federasyonları, spor kulüpleri, fiziksel uygunluk (fitness) merkezleri, sporcu eğitim merkezleri ve belediyelerin Spor Yönetim Birimlerinde çalışabilecekler. İş tanımları ise, her türlü sportif fiziki yapılara sahip, kamu ve özel kurumların tesislerini yönetmek ve sportif organizasyonları koordine etmektir.